Idioma [ Castellano  |  English ]

Retransmissió en directe el dilluns dia 28 des de la Plaça del Mercadal a partir de les 20h de la Festa Major de Reus.


//

el contenido de esta página requiere una versión más reciente de adobe flash player.

Obtener Adobe Flash Player20:00 ha la PLAÇA DEL MERCADAL, el Seguici Festiu de la ciutat amb el Ball de Diables, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet,
el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l'Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn
Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Ball de Bastons de l'tercers posseïdors, els Xiquets de Reus Àliga ens oferiran els seus balls, danses i castells.

20:15 h des de la PLAÇA DEL MERCADAL,
inici de la Anada a Completes del Seguici Festiu.
Simultàniament, des del campanar de la Prioral de Sant Pere, Toc de Festa.

20:45 ha la PORTA DE L'AJUNTAMENT,
Ball Solemne curt de l'Àliga de Reus com salutació a les autoritats.

21.00 h des de la PLAÇA DEL MERCADAL, Anada a Completes de les autoritats, amb l'acompanyament musical de la Banda Simfònica de Reus.

21:15 ha la Prioral de Sant Pere, Solemnes Completes. Veneració
de la imatge de Sant Pere guardada al'interior del Sagrari de la Prioral i tancada amb clau, sota
tres panys, durant tot l'any. Les claus que obren el Sagrari les guarden el prior, l'alcalde i antigament el síndic de la Comunitat de Preveres.Durant la celebració es podran escoltar els Goigs de Sant Pere.

A continuació, retorn del seguici i tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus des de la Prioral fins a la porta de l'Ajuntament. La festa seguirà amb els balls dels gegants i del bestiari. Un cop finalitzades els balls, l'alcalde des del balcó de l'Ajuntament, mostrant un mocador blanc, indicarà l'encesa de la tronada, que anirà seguida d'una intensa mostra pirotècnica.