Idioma [ Castellano  |  English ]

        En Ramon Saumell, nascut a Vilafranca del Penedès viu des de fa anys a Vilanova i la Geltrú; és col•leccionista de fotografies de bestiari festiu des de fa més de 25 anys, posseeix una de les millors col•leccions fotogràfiques sobre bestiari català i occità. La seva recerca és tant afinada que fins i tot té coneixement de les figures de bestiari festiu que materialment ja no existeixen.
 
El recull de les seves col•leccions fotogràfiques i les pròpies imatges preses han contribuït a les il•lustracions d’un gran nombre de llibres i d’exposicions temàtiques, en són un exemple l’audiovisual Bestiari Fantàstic de Catalunya (1984-1992); l’exposició fotogràfica Bestiari de Foc a Catalunya (1991-2003); fotografies al llibre de Festa a Catalunya (1995) i al llibre l’Àliga de Reus (1996). Recentment exposició fotogràfica titulada Bestiari Festiu Europeu i tota l’aportació fotogràfica i censal al llibre Bèsties de festa!(2008).
 
La incansable i a la vegada apassionant cerca d’en Ramon l’ha portat a fer-la extensible a molts d’altres països d’arreu del món. És per això que a partir de les galeries fotogràfiques d’aquesta web en Ramon exposa una petita mostra d’aquest bestiari festiu europeu per compartir-la amb tots nosaltres.