Idioma [ Castellano  |  English ]

SETMANA MEDIEVAL A MONTBLANC


La Setmana Medieval de Montblanc és una festa popular, mèrit i fruit de l’esforç de tot un poble en moviment. Des de fa més de vint anys, l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc ha tingut cura de l’organització de les setmanes medievals que se celebren anualment al voltant de la Diada del patró de Catalunya.
 
 
La Setmana Medieval aporta una visió històrica, la del segle XIV, l’època daurada de la Vila Ducal amb un dels seus espectacles més emblemàtics, la representació de la Llegenda de Sant Jordi, coincidint amb el fet que el Costumari Català de Joan Amades situa Montblanc com la vila on Sant Jordi matà el drac.
 
 
Enguany, del 23 d’abril al 3 de maig ha tingut lloc la XXII Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi a Montblanc amb la presència de reis, reines, nobles, poble, cavallers, banderes, tambors, trompetes, genets, esclaus, bufons, arlequins i un llarg etcètera d’escuders i arquers.
 
 
Al llarg de la Setmana es representen els espectacles de petit format per les places i carrers de la vila; la celebració del mercat medieval es complementa amb el mercat de vins i caves i la mostra d’oficis ofereix l’oportunitat de veure els treballs dels artesans amb eines i tècniques que avui per avui ja han quedat obsoletes.
 
 
Al fossar de la muralla de Sant Jordi, els cavallers de les quatre cases nobiliàries munten un campament militar medieval. En aquesta escola cavalleresca els més petits poden participar en tallers diversos, jocs i activitats com tir a l’arc, taller d’elaboració de fletxes i passejades a cavall.
 
 
El concurs de joglars recupera l’esperit que es vivia a l’època medieval i reviu la tradició oral que es desplaçava de vila en vila a través de la figura de joglars i trobadors.
 
 
Com a novetats a la XXII edició, el Pas de Ronda i les Nits Malignes. El Pas de Ronda consisteix en una visita guiada teatralitzada pel Montblanc medieval i les Nits Malignes són la garantia de la diversió, l’espectacle, la festa i la música al marc d’una gran taverna amb escenaris, decoració i gerres de cervesa, espases i armadures.
 

A més a més l’entrega de la rosa, el Dracum Nocte, les rondes trobadoresques, el sopar reial, el torneig medieval i la recreació històrica de les Corts Catalanes celebrades a la població entre els segles XIV i XV són un reflex de la vitalitat dels montblanquins que encomanen de la catarsi col•lectiva a pares, mares, avis i fills.

 

Web de referència:

www.setmanamedieval.org