Idioma [ Castellano  |  English ]

EL CARNAVAL DE SITGES


Pots consultar el programa d'actes aquí:
 

El Carnaval de Sitges és un sorprenent espectacle que dura tota una setmana. Durant aquest dies, la vila esdevé un escenari essencialment caracteritzat per la disbauxa i l’alegria.

Carnaval Sitges 2010 - Rua de l´extermini.

Els dies de Carnaval la vila està governada pel Carnestoltes, el rei dels Poca-soltes, amb la presència i la col•laboració de la Reina del Carnaval, per estendre un ambient de gresca en els actes socials i culturals de la Vila.
 
El Carnaval s’inicia amb l’elecció de la Reina Infantil en una de les entitats locals, el Casino Prado Suburense, i amb el Gran Quinto Carnavaler en una altra de les entitats locals, la Societat Recreativa El Retiro.

Dijous Gras té lloc l’Arribo, espectacular arribada del rei Carnestoltes en companyia de la Reina del Carnaval. Un cop acabat, Sa Majestat i el seu seguici es dirigeixen cap a l’Ajuntament a on prenen possessió del Consistori i es dirigeixen a tots els vilatans i vilatanes amb la lectura del Predicot. La mateixa nit tenen lloc les populars xatonades a El Retiro, al Prado i a l’Agrupació de Balls Populars.
 
 
Carnaval Sitges 2010 - La Gauche Divine - Ball a la plaça de la Vila

 
Divendres, Sa Majestat Carnestoltes, la Reina i el seu seguici visiten les escoles i institucions de la Vila, visites que s’allarguen fins el dissabte.

Els més petits també compten amb el seu espai de protagonisme a la rua infantil de les tardes de diumenge i de dimarts.

Els moments en que es pot gaudir d’una major exhibició de creativitat estètica i artística són amb les rues nocturnes de diumenge, Rua de la Disbauxa, i la de dimarts, Rua de l’Extermini. Una quarantena de carrosses amb més de dos mil participants són un veritable espectacle de vestuari, maquillatge, plomes, atrevits models de fantasia, inversemblants escenaris teatrals a sobre de plataformes mòbils. Balls a ritmes caribenys i de les cançons de moda i les coreografies originals de les comparses són una meravellosa combinació de llum, color, ritmes i fantasia.

Dimecres acaba el Carnaval, té lloc l’Enterro del Carnestoltes i els vilatans el poden acompanyar a ell i al seu seguici fins al lloc de l’Enterro on es procedeix a la lectura del seu testament.

Tots aquests elements i la peculiar idiosincràsia festiva dels sitgetans conformen un estil molt propi esdevenint una festa pels sentits.

 
Webs de referència:

http://www.sitges.cat
http://www.sitgestour.com
http://www.sitges.com/carnaval